Percussieworkshop kinderen

 Als kind wist ik het al; ik wil drummer worden. Nu ik dat doel vele jaren later bereikt hebt, vindt ik het belangrijk om kinderen vroeg in aanraking te laten komen met muziek. Het maken van muziek geeft een kind de mogelijkheid plezier te maken en creatief bezig te zijn en tegelijkertijd iets te leren. Om deze reden ben ik gestart met het verzorgen van percussie workshops op scholen

De workshop is bedoeld voor kinderen van alle leeftijden
Dit kan van groep 1 t/m groep 8. In de ideale samenstelling doen we dit in groepen tot maximaal 15 kinderen. Het programma van de workshop wordt uiteraard aangepast op de leeftijd van de groep. De workshop duurt 45 min.  In overleg is het ook mogelijk een uitgebreider programma op te stellen met een aantal aansluitende workshops, waarbij we een uitgebreider lesprogramma opnemen.

Tijdens de workshop staan plezier en een speelse wijze van samenwerking voorop
De workshop heeft als doel om kinderen kennis te laten maken met muziek en hen meer te leren over ritmiek en klank. Kinderen krijgen allemaal een eigen percussie-instrument zoals bijvoorbeeld een Djembé, Cajon of Bongo. Hiermee gaan we snel aan de slag. Percussie-instrumenten zijn erg toegankelijk voor kinderen wegens de verschillende toonhoogten en het gemakkelijke gebruik. Dit laat zien dat iedereen muziek kan maken! En wat is er nou leuker dan dit samen doen en lekker lawaai maken met de hele groep? Aan het einde van de workshop ervaren de kinderen deel te zijn van een echt muziekstuk dat zij zelf maken.

Muziek maken is niet alleen heel leuk, maar ook goed voor de ontwikkeling van het kind.
Bij het maken van muziek worden de twee hersenhelften gestimuleerd met elkaar samen te werken. Muziek maken helpt kinderen in de ontwikkeling van hun motoriek, creativiteit en uiting van gevoel. Het samen muziek maken met andere kinderen zorgt voor een groei in samenwerking. Kortom: een echte aanvulling op het lesprogramma.

Wil je alvast meer informatie over een percussie workshop in jouw klas of op jouw school? neem dan contact op.

Contact